10. feb. 2006

Brokeback Mountain

Jeg hadde ikke tenkt å se den, men jeg gjorde det likevel. Det angrer jeg ikke på, selv om den var i overkant lang. Trist, vakker, ærlig, rå, opprørende, til ettertanke. Jeg klarer faktisk ikke å si så mye vettugt om denne filmen, for den sitter litt for godt i hodet og magen.

Se Jack Twist og Ennis Del Mar besegle sin skjebne på Brokeback Mountain selv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den kverner rundt i hodet mitt også, etter over en uke, og jeg har gjort flere forsøk på å finne en innfallsvinkel for å skrive noe om den. Alle adjektivene jeg tenker på, får jeg umiddelbart lyst til å motsi. Øm og brutal. Vakker og grusom. Romantisk og illusjonsløs. Og handler den om at man alltid må ta egne valg, eller om at man kan risikere å bli låst fast til en nesten forseglet tragisk skjebne uten å ha gjort noe galt?

alliene sa...

Den handler så definitivt om valg og konsekvensen av disse. Damned if you do, damned if you don't, sort of thing.

I går så jeg Match Point som nærmest blir en skikkelig motvekt der det handler om flaks/uflaks i stedet. Men kanskje likevel om hvilke konsekvenser vagene man tar vil få... Nei - den må visst synke litt den filmen også, kjenner jeg! :)

Anonym sa...

Damned if you do, damned if you don't, ja, nettopp. Og da er man jo i praksis låst. (Har du sett "A Simple Plan", forresten?)

Jeg så Pride and Prejudice noen dager før BBM, og drev og drodlet mentalt på noen sammenligninger, både film-messig og temamessig. Veldig ulike genrer, men filmene er likevel ikke så fjernt fra hverandre som man skulle tro. Noe om å ta de sterke følelsene på alvor, noe om viktigheten av å være følelsesmessig ærlig _og_ å gjøre "det right thing" i forhold til det ansvaret man har. Noe om å være fanget av omstendigheter og sosiale normer, og om [den manglende] muligheten for å være ærlig likevel, liksom. Den ene viser hvor lykkelig man _kan_ bli hvis man velger riktig, den andre hvor tragisk det _kan_ gå hvis man ikke våger (ikke greier?) å velge riktig.

alliene sa...

Fiffig sammenstilling - jeg ser parallellen. Selv om jeg ikke har sett den nyeste varianten av P&P (skitt, jeg har jo nettopp fått med meg BBC-serien, og jeg har liten tro på at noen slår Colin Firth's "prestasjon" i den nye versjonen...:).

Nei -jeg har ikke sett den filmen - men jeg gjemmer alle gode tips, så jeg skal se etter den!